35 съвета за да спомогнат за опазване на околната среда, да се грижат за природата

Че всеки от нас може да направи, за да запазите околната среда?
Разбира се, докато в нашата страна, изсече горите за къща населени места и стреля с животни хеликоптери, включени в Червената книга, забавен разговор сериозно Sor-Трън sportation отпадъци, икономия на енергия, или че старото оборудване не могат да бъдат приписани на боклука, защото тя е била използвана при производството на сплави и метали ще се разложи Mill нас години. А освен това, в България sobesh надолу, докато не се намери елемента за стъклени или PE-PE-rabotki батерии, които в Европа е, във всеки супермаркет. И все пак, ние ще трябва да започнете със себе си - по друг начин да се спаси планетата няма да работи. Ето някои практически съвети, които ще ни помогнат да направим живота на нашите деца и внуци малко по-добре. И там, гледаше, и хората около pereymut си навици. За Сингапур все още га Леко, но първата стъпка е било взето.35 съвета, които да помогнат за спасяването на околната среда "

направите пауза
Оставянето включени вода докато си миете зъбите, което прекарвате губи почти 500 литра вода на месец. За тези, които обичат да се обръсне "вода съпровод", също така е вярно.

запази, за водопроводчик
Текущ кран може да "струва" 20 литра вода на ден, както и лоша изолация резервоар - 400 л # 33;

изключите уреди
Телевизор, DVD-плейър, компютър, дори и в режим на заспиване, отпадъци енергия. Щателен германци са изчислили, че само в Германия, така че тази седмица количеството на консумирана енергия, съответното поколение две енергия за една и съща седмица. Затова или да бъдете внимателни и не забравяйте да кликнете върху бутона Off, или се свържете на оборудването в розетка с таймер, който се регулира потока на електроенергия.

Използвайте естествено осветление
Това е най-лесният начин да се пести енергия. Често ние се лишава от слънчева светлина, твърде zanaveshivaya прозорци с плътни завеси, блокиране на мебелите или като боядисани стените в цвят, който поглъща светлината.

добави тела


Полилеи, лампиони, настолни лампи, стенни лампи. - това се оказа, че колкото повече източници на светлина в къщата, толкова по-вероятно, че ще включват само тези светлини, които наистина трябва в този момент.

Не икономисвайте от домакински уреди
Старите хладилници трябва да са два пъти повече електроенергия, отколкото модерна енергийна ефективност. При закупуване на уреди, обърнете внимание на знаците: надпис "A ++" показва, че устройството консумира минимално количество енергия. Редовно размразявате хладилника: колкото по леда, толкова повече енергия се нуждае.

БИЗНЕС и навици:

1. Продукти и маса

веднъж седмично, да бъде вегетарианец
За да се получи 500 грама месо, трябва около 10 000 литра вода: 20 пъти повече, отколкото за производството на картофи със същото тегло. Освен това, животни, такива като крави, произвеждат големи количества метан - газови № 2, изброени отговорни за парниковия ефект.

купуват риба от MSC-марка CSA
MSC сертификати дават ползи за рибарите, които работят законно. В програмата на този сертификат е насочена към признаването на екологично устойчив риболов.

подкрепа на местните производители
Изделия от супермаркета изминали дълъг път, за да бъде по-близо до вас. За да се намалят емисиите на въглероден диоксид от всички камиони, кораби и самолети, за да достави стоката в магазина си, купуват повече местни продукти. И в същото фермерите помощ от време.

Не загрявайте фурната
Готварски книги твърдят, че е необходимо да загрейте фурната. Често, това изискване може да се пренебрегне. Ако нямате намерение да се пекат пайове, включете фурната, когато е изведен в нея ястие. А излишно манипулация на вратата на фурната дори печене не е добро - така че винаги първо се оцени степента на готовност през стъклото.

Отстраняват се пластмасови торбички
Светът използва между 500000000-1000000000 найлонови торбички годишно. Няма причина да не вярваме на проучванията, които твърдяха, че фините частици от полиетилен, хванати в капана на океана, вече започват да се унищожи на веригата за доставки на # 33; Излизането пазаруване, вземете я с торба платно.

2. Отпадъци и боклук

цифровизация
Да не се купуват филми на DVD: колела, изработени от пластмаса, което е трудно да се разлага. Но няма нужда изобщо да се откажат от развлечения: гледате филма с добро качество може да бъде законно в интернет. За да ви помогне да използвате качи, както и много онлайн кина.

покупка на стоки от рециклирани материали
Това спестява на суровини и енергия, а също така намалява количеството на боклука на планетата. Потърсете този знак върху опаковката.

спаси чиниите
В излети, например, за еднократна употреба съдове помага, но за предпочитане е да се използва хартия вместо пластмасови чаши и плочи. Освен това, опитайте се да ги спаси. Не забравяйте, колко често сте взели най партия чисти стъклото на защото не знам къде да я сложи.