35 прости правила в живота, за да помогнат за спасяването на околната среда, GQ хода на

Как да се запишете на околната среда

Не е нужно да отидете доброволец в краищата на земята, за да помогнат за спасяването на планетата. Ние обичаме далечните страни, подпомагане на агротуризма, уважавам работата на доброволците, но не забравяйте колко можем да направим, за да се защити околната среда, без да излизате от дома си, град, държава.Как да се запишете на околната среда

Разбира се, докато в нашата страна, изсече горите за къща населени места и стреля с животни хеликоптери, включени в Червената книга, забавен разговор сериозно Sor-Трън sportation отпадъци, икономия на енергия, или че старото оборудване не могат да бъдат приписани на боклука, защото тя е била използвана при производството на сплави и метали ще се разложи Mill нас години. А освен това, в България sobesh надолу, докато не се намери елемента за стъклени или PE-PE-rabotki батерии, които в Европа е, във всеки супермаркет.
И все пак, ние ще трябва да започнете със себе си - по друг начин да се спаси планетата няма да работи. Ето някои практически съвети, които ще ни помогнат да направим живота на нашите деца и внуци малко по-добре. И там, гледаше, и хората около pereymut си навици. За Сингапур все още га Леко, но първата стъпка е било взето.

Как да се запишете на околната среда

Промяна на навици в охолство в банята и застана под душа, може значително да намали консумацията на вода (до 100 литра на ден). Ако изключите водата, докато soaping глава и спести още 50. Използване на съдомиялната машина. Според експерт компания Intertek, където машината се нуждае от 6,5 литра вода, и вие, когато мие чинии на ръка, можете да използвате всички 49.

Оставянето включени вода докато си миете зъбите, което прекарвате губи почти 500 литра вода на месец. За тези, които обичат да се обръсне "вода съпровод", също така е вярно.

- съдържат по реда на санитарен фаянс

Текущ кран може да "струва" 20 литра вода на ден, и лоши изолация резервоар - 400 л!

- не пренебрегвайте листовките в хотели

Телевизор, DVD-плейър, компютър, дори и в режим на заспиване, отпадъци енергия. Щателен германци са изчислили, че само в Германия, така че тази седмица количеството на консумирана енергия, съответното поколение две енергия за една и съща седмица. Затова или да бъдете внимателни и не забравяйте да кликнете върху бутона Off, или се свържете на оборудването в розетка с таймер, който се регулира потока на електроенергия.

- изключете зарядното устройство от контакта

- използване на естествена светлина

Това е най-лесният начин да се пести енергия. Често ние се лишава от слънчева светлина, твърде zanaveshivaya прозорци с плътни завеси, блокиране на мебелите или като боядисани стените в цвят, който поглъща светлината.

Полилеи, лампиони, настолни лампи, стенни лампи. - това се оказа, че колкото повече източници на светлина в къщата, толкова по-вероятно, че ще включват само тези светлини, които наистина трябва в този момент.

- се облича по-топли домове

- не се скъпя за домакински уреди

Старите хладилници трябва да са два пъти повече електроенергия, отколкото модерна енергийна ефективност. При закупуване на уреди, обърнете внимание на знаците: надпис "A ++" показва, че устройството консумира минимално количество енергия. Редовно размразявате хладилника: колкото по леда, толкова повече енергия се нуждае.

- организира голям пране

Енергоефективно перална машина спестява електричество и вода. Не го изпълним в името на един чифт дънки (или поне да ги изпере в режим на промиване на явни или с по-малко вода). И не забравяйте, че най-екологичният начин за сушене на дрехи - на въжето. Да, както го правят в Неапол.

Плащане на сметки онлайн, не само да спестят време, но също така спаси едно дърво. И ако вместо хартиени разписки, извлечения, разпечатки стават за използване електронни, броя на дърветата, записани, ще бъде отчетено в хиляди.

- Да не се отпечатва писма

Експертите смятат, че всяка година в Европа около 700 милиарда отпечатани страници ненужни. Опитайте да отпечатате само онези документи, които са наистина необходими. И ако е възможно, да се използва от двете страни на листа.

- Запазване на опаковките

Получавате красиво опаковани подаръци обичани от всички. Но в повечето случаи не можете да скъсате хартията яростно и точно разполагане и използване на пакет подарък отново.

На следващата Нова година купи малък коледна елха в саксия (149 търкайте.), Заедно с, поливане в продължение на няколко месеца, и се приземи в градината през пролетта.

- да напусне света на еко-приятелски

Дървени ковчези има алтернатива: ковчези, изработени от ратан. Можете дори да организира погребение, като се използват само саван. Ковчези на дървени плочи, съдържащи формалдехид при изгаряне отделят токсични газове и са в земята вреда на околната среда система - също и формалдехид лепилото се в подпочвени води. Там вече са сертифицирани за околната среда изгаряне на ковчези, а в някои страни "зелена" погребение в гората или на поляната.Как да се запишете на околната среда

БИЗНЕС и навици

1. Продукти и маса

На насаждения растат в сянката на Арабско кафе дърво (вид кафе "арабика"), в съответствие с научните изследвания. дом на около 150 вида птици. Ако кафето растенията се отглеждат в пълна слънчева светлина, броят на жителите му намалява до 20-50 вида. Благодарение на търсенето на евтини кафе, много производители са преминали към отглеждане на "слънчеви" класове, които използват повече пестициди и изкуствени торове. Можете да защитите на птиците, както и намаляване на употребата на химикали, предпочитайки "Арабика".

- веднъж седмично, да бъде вегетарианец

За да се получи 500 грама месо, трябва около 10 000 литра вода: 20 пъти повече, отколкото за производството на картофи със същото тегло. Освен това, животни, такива като крави, произвеждат големи количества метан - газови № 2, изброени отговорни за парниковия ефект.

- купуват риба от MSC-марка CSA

MSC сертификати дават ползи за рибарите, които работят законно. В програмата на този сертификат е насочена към признаването на екологично устойчив риболов.

- да подкрепят местния производител

Изделия от супермаркета изминали дълъг път, за окото zatsya по-близо до вас. За да се намалят емисиите на въглероден диоксид от всички камиони, кораби и самолети, за да достави стоката в магазина си, купуват повече местни продукти. И в същото фермерите помощ от време.

- Да не се нагрява пещта

Готварски книги твърдят, че е необходимо да загрейте фурната. Често, това изискване може да се пренебрегне. Ако нямате намерение да се пекат пайове, включете фурната, когато е изведен в нея ястие. А излишно манипулация на вратата на фурната дори печене не е добро - така че винаги първо се оцени степента на готовност през стъклото.

- Отхвърляне на пластмасови торби

Светът използва между 500000000-1000000000 найлонови торбички годишно. Няма причина да не вярваме на проучванията, които твърдяха, че фините частици от полиетилен, хванати в капана на океана, вече започват да се унищожи на хранителната верига! Излизането пазаруване, вземете я с торба платно.

2. Отпадъци и боклук

Това просто, като цяло, процедурата за 20% намаление на замърсяването на въздуха, и половинките замърсяване на водата. Разберете къде са пунктовете за събиране, на нашия уебсайт.

- Не изхвърляйте използваните батерии

Батериите съдържат различни метали, включително живак, олово, кадмий, никел, мед, цинк, магнезий и литий. Ако можем да ги хвърлят заедно с просто боклук, всичко това става в почвата. Един замърсява батерия 20 квадратни метра земя. Поставете акумулаторната кутия у дома, а когато тя е пълна, да ги отведе до, например, в Тимирязев музей.

В преследване на технически иновации, не забравяйте да изхвърлите правилно остарели модели. Ако продадете стария телефон на пазара, например, не биха могли да го вземе на специален пункт за събиране.

- цифровизацията

Да не се купуват филми на DVD: колела, изработени от пластмаса, което е трудно да се разлага. Но няма нужда изобщо да се откажат от развлечения: гледате филма с добро качество може да бъде законно в интернет. За да ви помогне да използвате качи, както и много онлайн кина.

- купуват продукти от рециклирани материали

Това спестява на суровини и енергия, а също така намалява количеството на боклука на планетата. Потърсете този знак върху опаковката.

В излети, например, за еднократна употреба съдове помага, но за предпочитане е да се използва хартия вместо пластмасови чаши и плочи. Освен това, опитайте се да ги спаси. Не забравяйте, колко често сте взели най партия чисти стъклото на защото не знам къде да я сложи.

- Насърчаване на детето си в пота

На едно бебе отнема от пет до осем хиляди памперси, което съответства на 3,5 тона боклук, което е много лошо обработени. Не се отказвайте от тях - просто ускори процеса да привикнат бебето към пота.

- На границите на размера на елемента

В град с ограничение на скоростта от 60 km / h състезателен автомобил изглежда като не на място като Смарт в пясъците на Сахара.

- забравете за колата в продължение на най-малко един ден

През пролетта и лятото ходене или каране на колело е особено приятно и ще бъде от полза както за околната среда, и вие. Не вземете такси или кола под наем и не се намира в новия град за себе си - ходене, ще научите за него много повече, отколкото тя ще се втурне през него с кола.

- да Upīte хибридни превозни средства

Чрез комбиниране на електрически двигател и спестяване на до една трета от бензин, което ще се отрази положително върху здравето на портфейла си с бензин. В света на електрическите превозни средства се превръща все повече и повече (наемане на автомобил, ако е възможно, да отдават предпочитание на тях) - уви, в българската инфраструктура, необходима за тях все още не са създадени.

Изследователи от университета на Мичиган са изчислили, че един самотен човек консумира 38% повече храна, 42% по-голяма от опаковки, 55% по-голяма мощност и 61% повече газ от един член на четиричленно семейство.

- в ybirayte ekooteli

В хотели Banyan Tree рециклиране на пластмасови бутилки, Soneva Resort в Малдивите във водата в пластмасата като цяло е намалял. Елементът на верига хотели американските и всички гости предлагаме презареждане Iphones, въртене на педалите.

- да даде своя принос за развитието на биогорива

Fly Finnair авиокомпаниите, United Airlines, Lufthansa, Virgin America - които мислят за това как да се намалят емисиите на въглероден диоксид в атмосферата.

Как да се запишете на околната среда

Как да се запишете на околната среда

Модерният начин да се спестят хартия - да си водите бележки по време на срещи, лекции, семинари с Pomo schyu audiobloknota: той пише и всички раси ще бъдат шифровани. За съжаление, в списъка, представен от българския език все още.

Как да се запишете на околната среда

Навигатор за Москва, където маркирани "зелени" места на града: паркове, паркинги за велосипеди, точки на доставка на суровини, магазини с органични продукти, ресторанти и кафенета. Плюс полезна информация за опасните вещества, които не трябва да бъдат част от храната, компанията, която отказа да ГМО.

Как да се запишете на околната среда

Информация за тези, които искат да научат как да се използва вода пестеливо.